Wildspiegels en overige maatregelen

Afgelopen 3 april 2019 hebben we op diverse plaatsen in het beheergebied van de WBE wildspiegels geplaatst. Van de Gemeente Altena hebben we spiegels en toebehoren gekregen, waarna we met een aantal leden de spiegels gemonteerd hebben. Natuurlijk in het bijzijn van Matthijs van Oosten, Wethouder van de Gemeente Altena, die ons vanaf het begin steunde.

Een succes is het geworden. Zelfs Omroep Brabant, Altena Nieuws en de NOS hebben er aandacht aan besteed. Nu maar hopen dat ook de spiegels het effect hebben wat we verwachten.

De wildspiegels behoeven natuurlijk onderhoud. Het gras rondom groeit snel en de WBE heeft zelf geïnvesteerd in een bosmaaier om de leden in de gelegenheid te stellen rondom de wildspiegels het gras laag te houden.Verder zijn door de Gemeente Altena, tezamen met de Provincie, Banners geleverd aan de WBE en Staatsbosbeheer. Deze banners roepen de weggebruiker op om op te letten voor overstekend wild, want er wordt nog steeds te hard gereden in de polder. De maximale snelheid is 60 km per uur. 
De wildbeheereenheid is de vereniging van lokale jachthouders en jagers die uitvoering geeft aan verantwoord en duurzaam wildbeheer.