Toezicht

Toezicht

In ons werkgebied van de Biesbosch gebeurt veel. Boeren zijn er actief, natuurliefhebbers wandelen en fietsen, er vinden allerlei vormen van waterrecreatie plaats, de scouting is er actief, maar ook sportvissers en jagers brengen er hun dagen door. Zoals op meer plaatsen in Nederland trekt zo’n fraai en aantrekkelijk gebied helaas ook lieden aan met minder goede bedoelingen. Er wordt op veel plaatsen vuil gedumpt, helaas ook chemisch (drugs)afval. Hennepkwekerijen worden soms gevonden in de riet- en griendvelden. Er zijn op veel plaatsen loslopende honden, er wordt illegaal gekampeerd en gemotorcrosst, er worden kampvuurtjes gemaakt op plaatsen waar dat niet mag en er wordt gestroopt op wild en vis.

De WBE heeft ook een contact opgebouwd met SSIB (Samen Sterk in Brabant). Een organisatie van BOA’s in de Brabant en ook nauw samenwerkend met de Omgevingsdienst Noord Brabant.

Melden SSIB: bel 0900 – 996 54 32
Uiteraard melden we hier de onmiddellijk urgente zaken!

Naast het SSIB hebben we ons eigen meldingsnummer gemaakt. Daarbij kan iedereen melden wat hij zoals hoort en ziet in de polders.
Let wel op: je kunt naar dat nummer uitsluitend berichten sturen per SMS of Whattsapp.
Bellen kan niet want er wordt niet opgenomen.

Dit meldsysteem werkt als volgt:
Melden op mobiel nummer: 06-83850568
Alle meldingen worden verzameld en worden wekelijks naar SSIB en de Politie gestuurd.
U hoorde een geweerschot of u meende auto’s te zien rijden over een perceel, u zag lange honden, etc. het is allemaal belangrijk.

De melding moet minimaal bestaan uit:
- tijdstip constatering;
- locatie;                                                                
- wat heeft u gezien of gehoord.

Alle meldingen zijn anoniem.De wildbeheereenheid is de vereniging van lokale jachthouders en jagers die uitvoering geeft aan verantwoord en duurzaam wildbeheer.